Locatie:

Loydstraat

Hoofdstuk 12 - In de prijzen
12 In de prijzen

Hoofdstuk 12

In de prijzen

Ook dit jaar vielen er weer studenten en docenten in de prijzen. Een (niet-uitputtend) overzicht:

Overtref Jezelf Beurs voor onderzoek naar kanker

Tijdens de jaaropening kreeg Amelie Bos (22), net afgestudeerd van de opleiding biologie en medisch laboratoriumonderzoek, de jaarlijkse Overtref Jezelf Beurs uitgereikt. Met de beurs beloont de HR bijzondere toekomstplannen van honoursstudenten zodat zij een ambitieuze start kunnen maken met hun carrière na de opleiding.

Voor Amelie was het helemaal duidelijk waaraan ze de 5.000 euro van deze beurs gaat besteden. Ze is inmiddels begonnen met een master oncology aan de VU, ze gaat proberen een stage bij het prestigieuze Dana-Farber Cancer Institute in Boston te bemachtigen én ze wil een boekje over kanker maken voor kinderen. ‘Ik wil cellen een persoonlijkheid geven en laten spreken. Gezonde cellen en kankercellen. En zo kinderen, op hun niveau, kennis over kanker meegeven.’

Bacterie spoort landmijn op

Een landmijnbacterie en een bijbehorend handzaam apparaatje om de landmijnen mee op te sporen. Het idee en de uitvoering vielen vorig jaar in de prijzen op de internationale wedstrijd voor genetisch gemanipuleerde machines (iGEM, een spin-off van MIT) in Boston.
De bacterie, de welbekende en makkelijk te manipuleren E. coli, is zo aangepast dat zij een elektrisch signaal produceert wanneer de bacterie in contact komt met sporen van explosieven (TNT, DNB en DNT). Zo kun je met een standaard voltagemeter en een paar bacteriën vaststellen of er (lekkende) landmijnen in de buurt zijn. Twee vierdejaars biologie en medisch laboratoriumonderzoek werkten aan de nieuwe bacterie, als zelf in te vullen onderdeel van hun honoursprogramma. De twee HR-studenten werkten samen met studenten van de TU Delft en de Universiteit Leiden.

Prijs voor pitch over ‘wiebelstopper’

Tweedejaars small business wonnen Get in the ring, de pitchwedstrijd van de Global Entrepreneurship Week. Zij wonnen deze prijs met de stable. Het ronde plastic schijfje heeft de grootte van een bierviltje en heeft ook die functie. Meer specifiek: hij kan onder de poot van een wiebelende terrastafel worden gezet. Omdat hij schuin afloopt, is hij geschikt voor verschillende wiebelhoogtes.

Naar Silicon Valley

Een groepje van vier studenten won de Business Case Competitie van RBS en kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap. Studenten van verschillende economische opleidingen moesten bedrijven van advies dienen; de beste adviseurs mochten op reis naar Silicon Valley.

De studenten (bedrijfseconomie, commerciële economie, international business and management studies) volgden allemaal een honoursprogramma. Voordat ze samen aan de Business Case Competitie meededen, kenden ze elkaar nauwelijks. Maar de samenwerking verliep goed. Ook in de VS. Want ook daar moesten ze aan de bak.

MozesPR wint de Van Hulzen PR Talentenprijs 2014

Het Rotterdamse pr-bureau MozesPR, bestaande uit vijf communicatiestudenten van Hogeschool Rotterdam, won de Van Hulzen PR Talentenprijs 2014 met een plan voor de fictieve case over een nieuw Chinatown in Amsterdam-Noord. Zij gingen met een cheque van € 1.000,- naar huis.

Future Lion Award
1.760 teams uit 40 verschillende landen streden om de felbegeerde Future Lion Award. De uitreiking vond plaats tijdens het internationale reclamefestival in Cannes. Vijf teams mochten de Future Lion Award in ontvangst nemen, onder wie twee studenten advertising van de Willem de Kooning Academie. Zij bedachten Donate by update: Op 1 december (Wereld Aids Dag) gaf Apple in samenwerking met (RED) een kleine speciale update (van 0,89 cent die 24 uur geldig was) voor het World Aids Fonds uit. Die 0,89 cent werd rechtstreeks gedoneerd aan het World Aids Fonds. In ruil daarvoor ontving de gebruiker een iPhone Update met Wallpapers en gadgets.

Filmpje: Het carnaval der dieren

‘Het carnaval der dieren’ is een van de vier filmpjes uit een reeks waarmee twee advertisingstudenten een doelgroep proberen aan te spreken die weinig van klassieke muziek weet. Zij wonnen de YouTube Filmhack en daarmee een festivalticket naar Cannes.

Docent van het jaar

Vastgoed en makelaardij-docent Maurice Scheepers was de beste docent van de Hogeschool Rotterdam. Dat vond een commissie die speciaal voor de docentverkiezing was aangesteld.

De docenten die in de race waren voor de titel ‘Docent van het jaar’ waren aangedragen door de onderwijsmanagers van de HR, die allen een oproep hadden gekregen om docenten voor te dragen. Uit de inzendingen selecteerden leden van de SGMR (studentengeleding van de medezeggenschapsraad) zeven docenten. Op basis van een vooraf vastgesteld puntensysteem viel de keus op Scheepers vanwege zijn ‘absolute enthousiasme voor het vak maar ook voor zaken buiten de klas.’ 

Hogeschool Rotterdam wint Incompany Award: Beste Werkgever in onderwijssector
Hogeschool Rotterdam heeft de award 'Beste Werkgever' in de categorie Onderwijs behaald. Incompany 200 publiceert jaarlijks het onafhankelijke onderzoek naar de tevredenheid van medewerkers van de 200 grootste werkgevers in Nederland. Met het cijfer 6,98 laat de hogeschool andere werkgevers in het hoger onderwijs achter zich.
Respondenten van het onderzoek deelden op achttien aspecten rapportcijfers uit, verdeeld over de categorieën 'functie', 'arbeidsvoorwaarden', 'carrière' en 'cultuur'.

TERUG